Geen producten (0)

Leer meer over de technieken die onze vakmensen gebruiken

 

LEDEREN TASSEN VAN YUTSIL

100% handgemaakt borduurwerk bewerkt door inheemse handen Tsotsiles van San Andrés Larrainzar, Chiapas, Mexico. Het duurt tot wel 3 maanden om de tas te maken!

Het is gemaakt met geweven op Backstrap weefgetouw, het ontwerp is uniek!

*Backstrap-weefgetouw is een traditioneel weefwerktuig dat door Maya-ambachtslieden in Mexico wordt gebruikt. Terwijl ze hun lichamen heen en weer bewegen om de spanning aan te halen en los te maken, maakt het lichaam van de wever praktisch deel uit van het weefgetouw en het weven.

Het leer wordt lokaal geproduceerd en bewerkt door onze bekwame ambachtslieden in kleine werkplaatsen. Onze ambachtelijke partners gebruiken traditionele technieken voor knippen, naaien, bewerken en stampen met de hand.

 

 

HANDGEWEVEN HANDTAS 100% GERECYCLED PLASTIC

Handgeweven handtas gemaakt door Mexicaanse ambachtslieden uit de staat Puebla.

Het materieel LDPE (polyethyleen) is het meest gebruikte materiaal voor plastic (vuilnis) zakken. Volgens Greenpeace wordt er in Mexico gemiddeld 48kg plastic per persoon per jaar verbruikt. Als het verbruik zo doorgaat tot 2050 zal er meer plastic dan vissen in de oceaan te vinden zijn.

Verder zijn de tassen gemaakt door vrouwen, alleenstaande moeders of ex-gedetineerden met als doel om deze bevolkingsgroepen betere kansen te geven.